Yerli çip tasarımına başlandı – Haberler

class = “medyanet-inline-adv”>

Arçelik ve YongaTek, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın rekabet öncesi iş birliği ve destek programı kapsamında yerli çip tasarımına yönelik 2 yıllık proje başlattı. Nisan ayında başlatılan proje kapsamında yerli çiplerin tasarımına devam ediliyor ve test süreçlerine ilişkin ön çalışmalar tamamlandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın HIT 30 yüksek teknoloji yatırım programının lansman etkinliğinde, Türkiye sanayi ve teknolojisinin gelişimine katkı sağlayan firmalara sertifika ödül töreni düzenlendi. Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer ve YongaTek Genel Müdürü Ali Baran, firmalarına verilen sertifikalarını Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır tarafından aldı. Törenin sonunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, teknoloji ve yatırım projeleri geliştiren firmaların temsilcileriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

class = “medyanet-inline-adv”>

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından finanse edilen proje kapsamında tasarlanan yerli çipler, Arçelik tarafından beyaz eşya, tüketici elektroniği, küçük ev aletleri ve mutfak aksesuarları sektörlerinde kullanılacak. Çip tasarım hakları tamamen Türkiye'ye ait olacak. Projenin ilk prototiplerinin yapımının 2025 yılında tamamlanması bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir