iPhone bekleme modu nedir ve ne işe yarar? iPhone bekleme modu nasıl kullanılır, nasıl açılır ve nasıl kapatılır?

Apple şirketinin akıllı telefonlardan bilgisayarlara, iPad'lerden iPod müzik çalarlara kadar pek çok farklı cihazı bulunuyor. Bu cihazların hepsinin bir işletim sistemi vardır. Her cihazın kendine has özellikleri ve teknik modları vardır. iPhone mobil cihazları aynı zamanda kullanıcılara fayda sağlayan çeşitli mod özelliklerine de sahiptir. Bu modun özelliklerinden biri bekleme modudur.

iPhone bekleme modu nedir?

Akıllı telefonların bir kısmı Android işletim sistemine sahipken bir kısmı da iOS işletim sistemine sahiptir. iPhone'lar iOS işletim sistemi üzerinde çalışan teknolojik cihazlardan biridir. Milyonlarca kullanıcısı olan bu akıllı cep telefonları birçok farklı özelliğe sahip. Bu özelliklerden biri de iOS 17'de sunulan bekleme modudur. Bekleme modu, cihazın kilitli ekran konumunda yatay olarak şarj edilmesiyle oluşur ve takvim, saat gibi bilgiler otomatik olarak ana ekranda görünür.

iPhone bekleme modu ne işe yarar?

iPhone akıllı telefonlarda bulunan bekleme modu özelliği kullanıcılara pek çok farklı fayda sunuyor. Kullanıcılar başka hiçbir araca ihtiyaç duymadan saat, tarih gibi bilgileri telefon ekranında görebilme olanağına sahiptir. Bekleme modu etkinleştirildiğinde, cihaz yatay olarak şarj olurken kilit ekranında takvim ve saat gibi önemli bilgiler görüntülenebiliyor. Ek olarak, bu modu kullanırken kullanıcılar ekranı özelleştirebilir ve hatırlatıcılar ve hava durumu tahminleri gibi başka widget'lar ekleyebilir. Bu modun düzgün çalışması için telefonunuzu yatay pozisyonda şarj etmeye dikkat etmeniz gerekiyor. Bu mod dikey yönde kullanılmaz.

iPhone bekleme modu nasıl kullanılır?

iPhone akıllı telefonlarda kullanıma sunulan bekleme modu sayesinde kullanıcılar, şarj olurken bile cihazlarının keyfini çıkarmaya devam edebiliyor. Bu modu kullanmak için cihazın yatay olarak şarj edilmesi gerekir. Cihaz dikey olarak şarj edildiğinde bekleme moduna geçmek mümkün değildir.

Genel olarak tüm akıllı telefon kullanıcılarının her zaman şarjının tam olması son derece önemlidir. Bekleme modu etkinleştirildiğinde kullanıcılar kilit ekranında hava durumu, saat ve tarih gibi istedikleri bilgileri görebiliyor. Kişiler bu ekranı diledikleri gibi tasarlayabiliyor ve bekleme modu aktifken ekrana görmek istedikleri widget’ları yerleştirebiliyor.

iPhone'u bekleme moduna nasıl geçirebilirim?

iPhone akıllı telefonlara gelen en yeni özelliklerden biri de bekleme modudur. Bu özelliğin kullanılabilmesi için mobil cihazların son sürüm olarak bilinen iOS 17 sürümünü çalıştırması gerekiyor. Bu özellik güncellenmemiş cihazlarda kullanılamayabilir. Bekleme modunu kullanmak ve etkinleştirmek son derece basit bir işlemdir. Bu bağlamda iPhone’unu bekleme moduna almak isteyen kullanıcıların izlemesi gereken adımlar şu şekilde:

  • Öncelikle iPhone mobil cihazınızda “Ayarlar” bölümüne erişin.
  • Daha sonra “Ayarlar” bölümünde “Uyku Modu”na tıklayın.
  • “Bekleme Modu” yazan yere tıkladığınızda bu özelliği aktif hale getirmiş olacaksınız.

iPhone bekleme modundan nasıl kapatılır?

Apple'ın en muhteşem teknolojik cihazlarından biri de iPhone modeli akıllı cep telefonlarıdır. Bu cihazlara düzenli olarak bazı önemli güncellemeler geliyor. iOS 17 güncellemesiyle birlikte bekleme modu adı verilen bir özellik eklendi. Bu modu aktif olarak kullanan kişiler zaman zaman kapatmak isteyebilir. iPhone’u uyku modundan kapatmak isteyenlerin izlemesi gereken adımlar kısaca şu şekilde:

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde orman yangını!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir