Apple Focus (rahatsız etmeyin) modu nedir ve ne işe yarar? Odaklanma modu nasıl açılıp kapatılır?

Apple, şirketi bünyesinde birçok teknolojik cihaz sunmaktadır. Bu firma aynı zamanda kullanıcılarına belirli aralıklarla cihazlarında kullanabilecekleri çeşitli özellikler de sunuyor. Böyle bir özellik iPhone odak modu olarak bilinir. Bu yeni özellik sayesinde kullanıcılar, konsantrasyonlarını bozabilecek bildirimleri göz ardı edebilecek.

Artık bu haberi dinleyebilirsiniz. Uygulamayı şimdi indirin!

Apple Focus (Rahatsız Etmeyin) Modu Nedir?

Apple'ın birçok farklı teknolojik cihazı var. Dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinden biri olan Apple, cihazları için sürekli olarak güncelleme yapıyor ve yeni özellikler geliştiriyor. Böyle bir özellik Apple Focus modudur. Bu özellik iPadOS 15 ve üzeri sürümlerde, özellikle de iPhone akıllı telefonlarda kullanılabiliyor.

iPhone model akıllı telefonlarda uyarıları, bildirimleri ve gelen aramaları tasarlayıp ayarlamanıza olanak sağlayan moda Apple Focus (rahatsız etmeyin) modu adı veriliyor. iPhone'larda odak modunu ayarlamak son derece basittir. Kullanıcılar iPhone'un odak modu sembolleri arasından seçim yapabiliyor ve bir renk veya simge tanımlayarak odak modunu özelleştirebiliyor.

Apple Focus (rahatsız etmeyin) modu ne işe yarar?

Tüm Apple teknolojisine sahip cihazlar iOS işletim sistemi üzerinde çalışır. Apple cihazlarının bir parçası olan iPhone akıllı telefonlar, günümüzde birçok kullanıcının favori cep telefonu modellerinden biridir. Bu akıllı cep telefonlarına belirli aralıklarla birçok yeni özellik eklenmektedir. Böyle bir özellik Apple Focus veya Rahatsız Etmeyin özelliğidir.

Kullanıcılar, iOS 15 ve iOS 15 sürümlerine eklenen bu özelliği rahatlıkla kullanabiliyor. Ayrıca kullanıcılar, iPhone Focus simgesini düzenleyerek özel bir simge oluşturabiliyor. Bu noktada “iPhone Focus ne işe yarar?” Sorusu da ortaya çıkabilir. Apple'ın Odak Modu sayesinde insanlar, rahatsız edilmek istemedikleri zamanlarda akıllı telefonlarının kilit ekranında görünen bildirimleri, uyarıları veya çağrıları susturabiliyor.

Odaklanma modu nasıl etkinleştirilir?

Apple'ın iPhone akıllı telefonlarına gelen yeni özelliklerden biri de Odak modudur. Apple kullanıcıları bu özelliği etkinleştirerek ayarlamalarını kesintiye uğratabilecek her türlü bildirimi, gelen aramaları veya uygulama uyarılarını kapatabiliyor. Bu özelliği kullanmak için öncelikle onu etkinleştirmeniz gerekir. iPhone'un Focus modunu aktif hale getirmek isteyenlerin izlemesi gereken adımlar kısaca şu şekilde:

  • Öncelikle iPhone model akıllı telefonunuzda “Kontrol Merkezi”ni açmanız gerekiyor.
  • “Kontrol Merkezi” bölümüne ulaşmak için ana ekranın üst kısmından aşağı doğru kaydırın.
  • Bu bölümde hilal sembolüyle gösterilen “Odaklanma” butonu bulunmaktadır.
  • Odaklama düğmesine basarak Rahatsız Etmeyin modunu kolayca etkinleştirebilirsiniz.

Odaklanma modu nasıl kapatılır?

Akıllı telefonlar ve iPad'ler gibi Apple cihazlarında birçok farklı odak modu vardır. Uyku, çalışma, rahatsız etme gibi farklı mod özellikleriyle öne çıkan bu cihazlar, periyodik olarak güncellenmekte ve bu güncellemelerle yeni özellikler eklenmektedir.

Özellikle iPhone kullanıcıları için Focus (rahatsız etmeyin) modu ayrı bir önem taşıyor. Bazı durumlarda bu özelliği kullanan kişilerin iPhone'un Odak modunu kapatması gerekebilir. Kısaca odak modunu kapatmak için yapmanız gerekenler şu şekilde:

Naci Görür'ü isyan ettiren anketin sonuçları: “Ne var? Neyin olmadığını biliyor musun?”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir