Apple True Tone nedir ve ne işe yarar? True Tone çok fazla güç tüketiyor mu?

Apple bünyesinde akıllı cep telefonları, iPhone, iPad, iPod ve bilgisayarlar gibi pek çok farklı teknolojik cihaz yer alıyor. Bu şirket, geliştirdiği cihazın çeşitli özellikleriyle de öne çıkıyor. Apple True Tone özelliği de bu özelliklerden biri. Bu noktada “Hangi modellerde True Tone var?” Bu konu kullanıcılar açısından da ayrı bir önem taşıyor.

Apple True Tone'u sevmiyor musunuz?

Apple cihazlarının ekranının renklerini ve parlaklığını kişinin konumuna göre optimize eden özelliğe True Tone adı veriliyor. Bu özellik çoğu Apple cihazında mevcuttur. Bu özelliği iPad Air 3. nesil ve üzeri, iPad 9. nesil, iPad Pro 10.5 inç, iPad Pro 11 inç, iPad Pro 12.9 inç, iPad mini beşinci nesil gibi birçok modelde görebilir ve kullanabilirsiniz. Bu noktada “Hangi iPhone'larda True Tone var?” Ayrıca konuyu merak edebilirsiniz. Bu özellik iPhone 8 ve sonraki sürümlere sahip tüm akıllı telefonlarda mevcuttur.

Apple True Tone ne yapar?

Apple tarafından tasarlanıp geliştirilen iPhone, iPad ve iPad Air gibi birçok farklı modelde bulunan True Tone özelliğinin kullanıcılara birçok faydası bulunuyor. Bu özelliğin en büyük avantajı ekran parlaklığının kullanıcıların o anda bulunduğu ortama göre otomatik olarak ayarlanmasıdır. Bu sayede kullanıcılar, cihaz ekranlarında herhangi bir şeyi okurken daha kolay okuyabilir.

Bu noktada “Ya True Tone yoksa?” diye merak ediyor olabilirsiniz. Konu da sorgulanabilir. Birçok Apple cihazında bulunan bu özellik kapatıldığında cihaz ekran parlaklığını mevcut ortama göre ayarlamaz ve bunun sonucunda o anda kullanılan ekran rengi ve parlaklığı sabit kalır. Bu bağlamda kullanıcılar “True Tone neden bozuluyor?” diye merak edebilirler. Hatta konu gündeme gelebilir. Bu özellik yalnızca orijinal Apple cihazlarda çalıştığı için orijinal olmayan cihazlarda bu özelliği göremeyebilirsiniz.

True Tone çok fazla güç tüketiyor mu?

Apple True Tone, akıllı telefon ve iPad gibi teknolojik cihazların ekranlarının beyaz dengesini ayarlamak için kullanılan bir özelliktir. Bu özellik çalışırken renk dengesini ayarlamak için 4 kanallı sensörler devreye giriyor. Bu sensörler özellik aktif olduğu sürece sürekli çalıştığı için cihazlar daha kısa sürede şarj edilebiliyor.

Bu noktada “Ekran değiştiğinde True Tone kaybolacak mı?” Sorunun çözümü de önemli. Özellikle iPhone modeli akıllı telefon kullanıcıları, bazen cihazlarının ekranındaki çeşitli sorunlardan dolayı ekran değişimi yapmak isteyebilmektedir. Ekranı değiştirdiğinizde True Tone işlevi kaybolabilir.

True Tone'un aktif olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?

Apple True Tone özelliğinin aktif olup olmadığını öğrenmenin oldukça basit bir yolu var. Ortamın rengi sarı ise cihazın rengi otomatik olarak sarı tonlarına dönüşür. Cihazınızın ekranının rengini değiştirmek bu özelliğin aktif olduğu anlamına gelir. Kullanıcılar zaman zaman “True tone'un aktif olmaması ne anlama geliyor?” sorusunu soruyor. aynı zamanda konuya odaklanabilirsiniz. Bu, bu özelliğin cihazınızda kullanılmadığı anlamına gelir.

True Tone fonksiyonu sayesinde kullanıcıların cihazlarının ekranları bulundukları ortama uyum sağlıyor. Bu noktada Apple cihaz kullananlar şunu merak ediyor olabilir: “True Tone kullanmaya değer mi?” Hatta konu gündeme gelebilir. Bu özelliği sayesinde ekran rengi, farklı renkteki ışıkların olduğu ortamlarda her zaman doğal bir görünüm sağlar. True Tone'u aktif hale getirmek isteyen kullanıcıların izlemesi gereken adımlar genel olarak şu şekildedir:

Mavi Vatan'ın omurgasına saldıran bir konuşmadır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir