Dolandırıcılık yasağı: Kaspersky, otomatik güvenlik farkındalığı platformunu yapay zeka destekli eğitim modülüyle genişletiyor – TEKNOLOJİ

Bu son ekleme, profesyonelleri yapay zeka odaklı siber saldırıların oluşturduğu gelişen tehditlerle mücadele etmek için gereken becerilerle donatmayı amaçlıyor.Yapay zeka ile ilgili tehditleri anlamanın aciliyeti, yapay zeka ile ilgili tehditlerin sayısının artmasıyla vurgulanmaktadır. Şubat 2024'te çok uluslu bir şirketin finans çalışanı, deepfake teknolojisini kullanarak bir video konferans sırasında şirketin finans müdürü kılığına giren dolandırıcıların tuzağına düştü ve 25 milyon dolar ödedi. Dikkatlice planlanmış bu saldırının kurbanı olan çalışanın fark edemediği bir diğer sorun da, şirket çalışanı olduğunu iddia ettiği konuşmaya katılan diğer kişilerin aslında Kaspersky Automated Security Awareness Platform (ASAP) ile görüşecek deepfake kişiler olduğuydu. yapay zeka kullanan saldırılarla ilgili bilgisayar becerileri geliştirme programlarına olan talebin artması) yeni modülünü başlattı. Her biri yedi ayrıntılı dersten oluşan eğitim modülü iki aşamada yapılandırılmıştır:

  • Faz 1, dolandırıcıların yapay zekayı kötü amaçlarla nasıl kullandıklarını ve bu taktiklerle mücadele etmenin yollarını anlamaya odaklanıyor. Ele alınan konular arasında sahte videoların oluşturulması (çevrimiçi konferanslar yoluyla kimlik hırsızlığı gibi), sahte fotoğraflar, ses kimliğine bürünme ve yapay zeka yoluyla sağlanan diğer hileler yer alıyor.
  • Faz 2, profesyonel bağlamlarda yapay zekayla ilişkili doğal riskleri analiz etmeye odaklanıyor. Bu, gizli verilerin paylaşılmasının tehlikelerini, karar verme sürecindeki tuzakları, telif hakkı ihlallerini, AI jailbreak'lerini, sinir ağlarının ideolojik önyargılarını, parametre manipülasyonunu ve AI sistemlerinin hacklenmesini içerir.

Önceden yapay zeka bilgisi olmayan kullanıcılar için tasarlanan kurs, erişilebilirlik sağlarken sağlam siber güvenlik uygulamaları konusunda kapsamlı eğitim sağlar, Kıdemli Ürün Pazarlama Müdürü, Kaspersky Güvenlik Farkındalığı Tatyana ŞumaylovaDiyor: “Yapay zeka destekli siber tehditler gelişmeye devam ederken, profesyonellerin bu riskleri etkili bir şekilde azaltmak için gereken bilgi ve becerilerle donatılması kritik önem taşıyor. Kaspersky ASAP'taki yeni yapay zeka odaklı modülümüz, kullanıcılarımıza günümüzün siber tehdit ortamı ve bunlara karşı koyma yolları hakkında kapsamlı bir anlayış sağlamaya yönelik önemli bir adımı temsil ediyor. Böylece dikkat ve tedbiri teşvik ederek dijital ortamda ortaya çıkan yeni tehditlerle de mücadele edebilir, aynı zamanda kuruluşlarının savunma hatlarını güçlendirebilirler.” Kaspersky Otomatik Güvenlik Farkındalığı Platformu'ndaki yeni yapay zeka modülü hakkında daha fazla bilgi için bu bağlantıyı ziyaret edin.Kaynak: (guzelhaber.net) Güzel Haber Masası

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir