Apple Night Shift nedir ve ne işe yarar? Gece vardiyası ücretli mi?

Tablet, cep telefonu gibi birçok cihazda görsel konfor oldukça önemli bir konudur. Günümüzde pek çok kişi işlerini ya da yazışmalarını teknolojik araçları kullanarak gerçekleştirmektedir. Saatlerce bilgisayar veya telefon ekranına bakıldığında çeşitli göz problemleri ortaya çıkabilmektedir. Apple Night Shift modu ile ekrandan gelen ışık gözler üzerinde koruyucu bir etki oluşturarak kullanıcıların ekrana daha rahat bakabilmesini sağlıyor.

Apple Night Shift'i ister misiniz?

Apple Night Shift, adından da anlaşılacağı gibi Apple tarafından tasarlanan bir özelliktir. Bu özellik yalnızca Apple teknolojisine sahip cihazlarda mevcuttur. Kısaca Apple'ın geliştirip ürettiği cihazlarda bulunan ışığın ayarlanmasına Apple Night Shift adı veriliyor. Bu noktada kullanıcılar “Apple Night Shift ne anlama geliyor?” diye merak ediyor olabilir. İPhone sorunu da ortaya çıkabilir. Apple Night Shift ışık modu, Apple markalı cihazların ekran sıcaklığını otomatik olarak ayarlama işlevine sahiptir. iPhone akıllı telefon kullanıcıları bu özellik sayesinde daha konforlu bir cihaz deneyimi yaşıyor.

Gece vardiyası ne işe yarar?

Apple tarafından geliştirilen ve yalnızca Apple cihazlarda kullanılabilen Night Shift özelliği, ekran ışığı ayarıdır. Bu noktada “Night Shift gözlerinizi koruyor mu?” Konu geniş çapta tartışılabilir. Cihazlarda ekranın renk sıcaklığını ayarlamak için kullanılan bu ışık modu sayesinde göz yorgunluğu gibi sorunlar büyük ölçüde ortadan kalkıyor. Bu özellik mobil işletim sistemine eklendiğinden Night Shift, iPhone model akıllı telefonlarda kullanılabilen bir özelliktir. Mavi ışık genellikle telefon, iPad veya tablet gibi teknoloji cihazlarında standart bir seçenektir. Apple Night Shift modunda birden fazla renk alternatifi mevcut ve kullanıcılar diledikleri renkleri seçebiliyor.

Night Shift ücret tüketiyor mu?

Night Shift ışık modu, iOS 9.3 ve sonraki sürümleri çalıştıran iPhone'larda kullanılabilir. Bu özelliği çeşitli Mac bilgisayarlarda da görebilirsiniz. Bu özellik kullanıcılara birçok farklı fayda sunmaktadır. Bu faydaların başında göz yorgunluğunu azaltıcı etkisi gelir. Ayrıca geceleri sarı ışık yaydığı için daha iyi uyumanıza yardımcı olur. Bu noktada “Gece Vardiyası kurgusu nasıl olmalı?” Sorusu da ortaya çıkabilir. Night Shift ışık ayarını yapmak için izlemeniz gereken adımlar kısaca şu şekildedir:

  • Öncelikle bu aramayı hangi cihazda yapmak istiyorsanız o cihazdaki “Ayarlar” bölümüne gidin.
  • Ardından “Ekran ve parlaklık” bölümüne gidin.
  • •Bu bölümden “Gece Vardiyası” bölümüne tıklayınız.
  • “Night Shift” kısmından otomatik olarak aktif olmasını istediğiniz saati ve rengi seçerek işlemi tamamlayabilirsiniz.

    Önceki içerik Sonraki içerik
Tatvan'da zincirleme kaza: Kazaya ambulans karıştı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir