İnsansız deniz aracı yarışmasında son süreç başlıyor

Oluşturulma tarihi: 18 Eylül 2024 13:57

TEKNOFEST teknoloji yarışmaları çerçevesinde bu yıl ilk kez Milli Savunma Bakanlığı ve ASELSAN öncülüğünde düzenlenen insansız deniz araçları yarışmasının son değerlendirme süreci, 19-22 Eylül tarihleri ​​arasında Barınak'ta gerçekleştirilecek. Mersin Erdemli balıkçılığı.

class = “medyanet-inline-adv”>

Gençleri insansız araç teknolojilerine yönlendirerek bilimsel ve teknik çalışmalar yapmaya teşvik eden yarışmalar düzenleyen TEKNOFEST, bu yıl yepyeni bir yarışma başlattı. Deniz insansız araç teknolojisi üzerinde çalışan gençler, görev senaryolarını başarıyla yürütecek araçlar geliştirdiler. Milli Savunma Bakanlığı ve ASELSAN tarafından düzenlenen yarışma, gençleri geleceğin teknolojilerinde ön plana çıkarıyor.

Deniz taşıtlarının tasarımı, analizi, üretimi ve geliştirilmesinin yaygınlaştırılmasıyla özgün araçların geliştirilmesinin önünün açılması amacıyla düzenlenen yarışmaya, yurt içi ve yurt dışında öğrenim gören yükseköğretim öğrencileri (önlisans, lisans ve lisansüstü) katıldı. ülke çapında daha geniş bir temelde uzaktan kumandalı ve/veya otonom misyonlar gerçekleştirmek. Toplam 124 takım başvurdu. Süreci başarıyla tamamlayan bu takımlardan 27'si, 262 üyeyle finalist olmaya hak kazandı. Yarışmanın finalinde Türkiye ve Özbekistan olmak üzere iki farklı ülkeden ve 11 farklı şehirden finale kalan takımlar yarışacak.

class = “medyanet-inline-adv”>

İnsansız deniz aracının son değerlendirmesi; Dört farklı aşama bulunmaktadır: Teknik Tasarım Formu, Kritik Tasarım Raporu, Hareketlilik Videosu ve Son Değerlendirme Aşaması. aşamalar halinde gerçekleştirilecektir. yarışmanın finali Görevler “Engellerden kaçının” ve “Limana yanaş”. İki farklı görevden oluşur: Takımların bu iki görevi önce manuel olarak, sonra bağımsız olarak gerçekleştirmeleri beklenir.

Gençlerin kıyasıya yarışacağı yarışmada birincilik ödülü 150 bin TL, ikincilik ödülü 120 bin TL, üçüncülük ödülü ise 100 bin TL olacak. Yarışmada dereceye giren takımlar ödüllerini 2-6 Ekim tarihleri ​​arasında düzenlenecek TEKNOFEST Adana'da alacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir