Bakan Kacır şöyle konuştu: Hedefimiz ülkemizde 100 bin teknolojik girişim yaratmak.

Oluşturulma tarihi: 19 Eylül 2024, 17:19

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, The Hood TEKMER'in açılış törenine katıldı. Törende konuşan Kacır, şunları söyledi: “Milli teknoloji hareketi vizyonumuz doğrultusunda, ülkemizin teknoloji üretimini, gelişimini ve inovasyon odaklı kalkınmasını ön planda tutacak uygulama ve düzenlemeleri hayata geçiriyoruz. “Türkiye'nin teknoloji girişimlerini büyütmek için çalışıyoruz” dedi.

class = “medyanet-inline-adv”>

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Maslak'ta The Hood TEKMER'in açılış törenine katıldı. Törene Kacır'ın yanı sıra Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, KOSGEB Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu, Demirören Holding Başkan Yardımcısı Meltem Demirören, Demirören Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve DTech Cloud Kurucusu Murat Oktay, The Hood TEKMER CEO'su Hasan Karadeniz, milletvekilleri ve çok sayıda kişi katıldı. misafirler katıldı.

Meltem Demirören, Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili, Demirören Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve DTech Cloud Kurucusu Murat Oktay

Girişimcilik ekosisteminin kalbi Maslak'ta açılan ve Demirören Grubu'nun da yer aldığı The Hood TEKMER'in açılışında konuşan Bakan Kacır, şunları söyledi: “Gelişmenin ve büyümenin adresi olacak MEF TEKMER İstanbul'da yapay zeka, genişletilmiş gerçeklik ve dikey yazılım alanlarında yenilikçi işletmeler girişimci bir projedir.” Ekosistemimize kazandırdık. Şimdi de The Hood TEKMER'i İstanbul iş hayatının kalbi Maslak'ta açıyor, girişimcileri müşterilerle buluşturuyor, başarı yolculuklarında ihtiyaçlarına uygun hizmetler sunuyoruz. İş dünyası, değişen beklentilere uyum sağlamak ve rekabet avantajı kazanmak için; yenilikçi girişimlere daha fazla yatırım yapıyor. Milli teknoloji hareketi vizyonumuz doğrultusunda, teknolojik üretimi, gelişmeyi ve inovasyon odaklı gelişmeyi ön planda tutan yaklaşımlarla ülkemizin geleceğe yolculuğunda TEKMER'lere ve girişimci merkezlere büyük önem veriyor ve bu merkezlerin geliştirilmesine ilişkin düzenlemeleri hayata geçiriyoruz. . Ar-Ge teşviklerimiz, teknoloji parkı uygulamalarımız, TÜBİTAK desteklerimiz, KOSGEB programlarımız ve girişim sermayesi fonlarımızla Türk teknoloji girişimlerini büyütmek için çalışıyoruz” dedi.

'22 YILDA TEKNOPARK SAYIMIZI 104'E ÇIKARDIK'

'Kacır, “Akademi ile sanayi arasında köprü görevi gören; Bilginin ticarileşmesine, yenilikçi fikirlerin ürün ve hizmete dönüşmesine olanak sağlayan teknoparklarımızın sayısını 22 yılda 2'den 104'e çıkardık. 22 yıl önce teknoparklarımızda araştırma, geliştirme ve inovasyon yapan startup sayımız sadece 56 idi. Bugün Türkiye genelinde ortaya çıkan teknoparklarda 10.800'ün üzerinde teknoloji startup'ımız var. Ülkemizde tohum öncesi teknoloji girişimlerinin en büyük destekçisi olan BİGG (Girişimcilik Destek Programı) programıyla bugüne kadar 2.379 teknoloji girişiminin oluşmasını sağladık. KOSGEB desteğiyle sadece son 3 yılda fikirlerine hayat veren girişimcilerimize 7 milyar 600 milyon lira kaynak ayırdık. 2018 yılından bu yana paydaşlarımızla birlikte düzenlediğimiz TEKNOFEST'lerle milyonlarca genci teknolojik gelişimin yolu ile tanıştırdık. Son dönemde kurduğumuz ve içinde bulunduğumuz finansman mekanizmalarıyla risk sermayesine 7,3 milyar lira ayırdık. parça. “67 milyar liralık finansmanı seferber ettik” dedi.

Bakan Kacır şöyle konuştu: Hedefimiz ülkemizde 100 bin teknolojik girişim yaratmak.

'ULUSAL VE ULUSAL GARAJ MODELİMİZ BAŞARIYA ULAŞTI'

Milli ve yerli garaj modelinin başarılı olduğunu belirten Kacır, şöyle konuştu: “Finansman ve destek mekanizmalarını bir araya getirerek, farklı büyüklükteki işletmelerin ihtiyaçlarına cevap veren yeni mekanizmalar oluşturdukça, 100 büyüme hedefine yaklaşmaya devam edeceğiz. 2030'da bin teknoloji işletmesi ve 100 Turcon, adım adım girişimcilik ekosistemimizden bugüne kadar çıkan 7 Turcon firmasından 6'sının bakanlık olarak girişimcilik ekosistemimize sağladığımız desteklerden yararlanarak başarıya ulaştığını düşünüyorum. Bunun dışarıda yaptığımız çalışmaların ne kadar etkili olduğunun açık bir göstergesi olduğunu belirterek, “Türkiye'nin yerli ve milli garaj modelinin başarısına katkı sağladık” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir