Ödüller TEKNOFEST'te sahiplerini buldu – Teknoloji Haberleri

Oluşturulma tarihi: 05 Ekim 2024 17:23

Darüşşafaka Lisesi İHA takımı, Adana'da düzenlenen TEKNOFEST 2024 havacılık ve teknoloji festivalinde, İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması'nın Sosyal İnovasyon kategorisinde Türkiye birincisi oldu.

class = “medyanet-inline-adv”>

Darüşşafaka Lisesi İnsansız Hava Aracı (İHA) ekibi, İnsanlık Yararına Teknoloji Sosyal İnovasyon kategorisinde “Açık denizlerde arama kurtarma faaliyetleri için akıllı görüntü işlemeye dayalı sabit kanatlı İHA” projesiyle Türkiye birincisi oldu TEKNOFEST 2024 Adana'da düzenlenen finalde yarışmaya katılan isimler, ödüllerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden aldı.

Darüşşafaka İHA Takımı, Antalya'da düzenlenen TEKNOFEST 2024 Türkiye finalinde “En İyi Sunum” ödülünü kazanarak, Adana'da düzenlenen Türkiye finaline en yüksek puanla katılma hakkını elde etti. İnsanlık Yararına Teknoloji yarışmasının Sosyal İnovasyon kategorisinde yarışan Darüşşafaka öğrencileri, geliştirdikleri İHA ile denizde arama kurtarma faaliyetlerine katkı sağlayacak yenilikçi bir çözüm sundu.

class = “medyanet-inline-adv”>

Dünyanın en prestijli havacılık ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2024 Adana'da Darüşşafaka öğrencilerinin başarısından büyük gurur duyduklarını belirten Darüşşafaka Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ebru Arpacı, şöyle konuştu: “Türkiye birinciliği elde eden öğrencilerimiz Teknolojiyi insanlığın yararına sunmayı amaçlayan Darüşşafaka İHA, arkasında inovasyonun gücünü barındıran ekibimiz, Antalya'da düzenlenen TEKNOFEST finalinde önce “En İyi Sunum” ödülünü kazandı, ardından da başarıyı yakaladı. Adana'da yapılan Türkiye finallerinde birincilik elde etme başarısı, Darüşşafaka'nın geleceğe dair umutlu vizyonunu ve öğrencilerimizin kararlılığını bir kez daha ortaya koydu. “Her bir öğrencimizin azim ve kararlılığıyla geleceğe umut olmaya devam edeceğiz”. dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir